onsdag 18. april 2012

Varm kakao

Ingen ting slår en kopp varm kakao. Spesielt godt smaker den ute i naturen. Her er en oppskrift vi ofte bruker:
Denne er til en kopp, men fungerer bra å gange opp til ønsket antall. Beregnet gjerne en til to kopper ekstra hvis du skal ut på tur med barn.
1 kopp:
2dl melk. (h-melk smaker best.)
2ts kakaopulver
2ts sukker
1ts vaniljesukker
Eventuelt krem på toppen (for tur anbefales sprutekrem)
Bland kakaopulver,sukker,vaniljesukker og melk i en  kjele. Rør til det nesten koker. Vips! Ferdig!
Om man skal tilberede ute i naturen anbefaler jeg å ha melken på flaske og ha det tørre i en egen beholder. Gjør som over, ha alt i en kjele og rør til det nesten koker.























BTC-donation

Help me develope my blog by donateing Bitcoins

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Mmmm.. deilig! Kakao kokt på "gammel" måten sånn som dette, er best! Min mor kokte alltid kakao slik (bare uten vaniljesukker, men det er sikkert veldig godt med vaniljesukker i). Fint at du bringer tradisjonen videre :)

    SvarSlett