Patacones er en
Colombiansk siderett, ofte servert med fritert eller grillet fisk.
Patacones var
overraskende kjapt og enkelt å lage:
- Vi brukte
to bananer, men fremgangsmåten er den samme hvis man øker mengden banan.
- Bruk så
grønne bananer som mulig (disse er hardere og er enklere å fritere).
- Skjer hver
banan i 4-5 biter. tuppene kan godt være mindre. Disse kan brukes til å
sjekke om oljen i frityren er varm nok. Det skal frese og boble rundt
bananbitene.
- Friter
bananbitene til de er gyllende. Ta de ut og legg de på kjøkkenpapir.
- Bruk en
brødpose som du bretter over, og deretter moser du bananbiten flat, gjerne
med en liten kasserolle eller kjele. Ikke gjør den helt flat, da blir det vanskeligere
å få den av plasten. 3-5 mm er bra.
- Friter så
de flate bitene en gang til. Pass på at de ikke ligger for lenge. Da blir
de svarte. De skal bli litt mer gyllene enn første gang. La de tørke seg
på kjøkkenpapir. Da blir de krispy.
- Serveres
til fritert eller grillet fisk. Eller nytes som chips.
*Fres*
Gyllende bananbiter.
Små barnehender syntes det var morsomt å
mose bananene med en kjele.
Og flatt ble det.
Spennende!!
SvarSlett