mandag 14. mai 2012

Patacones

Patacones er en Colombiansk siderett, ofte servert med fritert eller grillet fisk. 




Patacones var overraskende kjapt og enkelt å lage:

  • Vi brukte to bananer, men fremgangsmåten er den samme hvis man øker mengden banan.
  • Bruk så grønne bananer som mulig (disse er hardere og er enklere å fritere).
  • Skjer hver banan i 4-5 biter. tuppene kan godt være mindre. Disse kan brukes til å sjekke om oljen i frityren er varm nok. Det skal frese og boble rundt bananbitene. 
  • Friter bananbitene til de er gyllende. Ta de ut og legg de på kjøkkenpapir. 
  • Bruk en brødpose som du bretter over, og deretter moser du bananbiten flat, gjerne med en liten kasserolle eller kjele. Ikke gjør den helt flat, da blir det vanskeligere å få den av plasten. 3-5 mm er bra. 
  • Friter så de flate bitene en gang til. Pass på at de ikke ligger for lenge. Da blir de svarte. De skal bli litt mer gyllene enn første gang. La de tørke seg på kjøkkenpapir. Da blir de krispy. 
  • Serveres til fritert eller grillet fisk. Eller nytes som chips.




*Fres*



Gyllende bananbiter.


Små barnehender syntes det var morsomt å mose bananene med en kjele. 





Og flatt ble det. 










BTC-donation
Help me develope my blog by donateing Bitcoins

1 kommentar: